De beste stoffen voor microdosering

Deze methode, die populair werd en aandacht kreeg dankzij dotcom-mensen die kleine doses LSD namen om de productiviteit te verhogen, is sindsdien geëvolueerd en verbeterd.

Mensen met verschillende achtergronden nemen nu microdoses psychedelische stoffen, niet alleen LSD of psilocybine, voornamelijk voor geestelijke gezondheidsdoeleinden. U kunt een verscheidenheid aan stoffen microdoseren en genieten van zeer positieve effecten.

De meer uitgebreide microdoseerkeuzes zijn LSD en psilocybine, maar er zijn veel andere stoffen, waaronder enkele minder voorkomende zoals DMT of mescaline, die ook goede opties zijn voor microdoseren.

We zullen vijf van de meest microdoseerbare stoffen op een rij zetten.

Wat is microdosering?

Een microdosis moet nog wetenschappelijk worden gedefinieerd. In het algemeen verwijst het naar het nemen van een minieme dosis van de stof, een dosis die geen merkbaar mentaal effect veroorzaakt. Dit wordt een sub-perceptueel effect genoemd. Het bedrag is meestal 1/20 tot 1/10 van degebruikelijke dosering.

Een microdosis wordt meestal eenmaal daags, meerdere keren per week gedurende een bepaalde periode ingenomen. Er zijn verschillende microdoseerprotocollen, met een verschillend aantal dagen " aan "en dagen" uit", wat geen opbouw van tolerantie verzekert.

Voordelen en risico ' s van microdosering

Er is niet veel wetenschappelijk bewijs over de voordelen van microdosering. De meeste studies tot nu toe zijn eigenlijk alleen enquêtes en vragenlijsten die aan gebruikers worden verspreid, dat wil zeggen, het zijn louter persoonlijke rapporten die kritisch moeten worden genomen.

Er zijn ook mensen die beweren dat alle positieve effecten van microdosering slechts een placebo-effect zijn.

Toch is het moeilijk om de rapporten van uitkeringen te negeren, waaronder onder andere:

 • Verlichtingvan angst
 • Emotionele regulatie
 • Verbeterde interpersoonlijke communicatie
 • Vergroot optimisme
 • Verbeterde stemming
 • Betere focus
 • Hoger zelfvertrouwen
 • Weerstand bieden aan verslavingen

Hoewel er weinig wetenschappelijk bewijs is verzameld voor de voordelen van microdosering, is er een groeiend aantal studies over psychedelische stoffen die in grote doses worden ingenomen en de daaruit voortvloeiende positieve effecten.

De positieve bijwerkingen van LSD en psilocybine die tot nu toe zijn ontdekt, omvatten een aanzienlijk vermogen om depressie te verlichten en angst te overwinnen.

Psilocybine lijkt bijzonder waardevol te zijn bij de regeneratie van hersencellen, waardoor het een goede optie is voor de verlichting van depressie, PTSS en soortgelijke aandoeningen.

Erer zijn ook enkele meldingen van negatieve effecten van microdosering. Dergelijke rapporten zijn vrij zeldzaam en omvatten:

 • Hoofdpijn
 • Problemen met slapen
 • Verhoogde emotionaliteit
 • Angst
 • Irritatie
 • Vermoeidheid

De beste stoffen voor microdosering

 1. Psilocybine

Heersende microdosis: 0,01-0,3 g gedroogde champignons, 0,5-2 g verse champignons

Microdoses van psilocybine komen in de vorm van gedroogde of verse paddenstoelen die psilocybine bevatten. Deze kunnen rauw worden geconsumeerd, in de vorm van chocolade die paddestoelpoeder bevat, of door capsules te nemen die paddestoelpoeder bevatten.

Met zo ' n kleine dosis is er meestal geen hallucinaties of andere psychedelische ervaring, maar alleen een gevoel vanlichtheid en positieve flow.

 

 1. LSD

Heersende microdosis: 10-20 microgram

LSD lijkt in sommige opzichten erg op psilocybine, maar heeft ook zijn eigen en unieke eigenschappen. Bij het volgen van een microdoseerprotocol zal LSD de focus en energie verhogen in tegenstelling tot de lichte, stromende en creatieve toestand die wordt veroorzaakt door psilocybine.

Het bereiden van een microdosis LSD kan ingewikkeld zijn. U kunt proberen kleine stukjes uit tabbladen te snijden, maar het meten van uw dosis op volume is een betere optie. Bij deze methode wordt LSD opgelost in gezuiverd water of alcohol en gemeten met een spuit of druppelaar.

 1. THC

Heersende microdosis: 0,1-3 mg

THC is misschien een minder voorkomende keuze inde context van microdosering, maar in minieme doses, heeft het zeer gunstige effecten zoals het verbeteren van focus, creativiteit en verbale vaardigheden.

Hoewel het onderzoek beperkt is, zijn er aanwijzingen dat kleine doses THC pijn en verslaving verminderen.

Een enkele trekje van een joint of vape, of een kleine hap van een lage dosis cannabis eetbaar, zal dienen als een microdosis THC die geen rode ogen veroorzaakt of het kortetermijngeheugen aantast. Zorg ervoor dat je slechts één trekje of beet neemt, zodat je niet high wordt.

 1. DMT

Heersende microdosis: 0,5-1,0 mg

DMT, ook wel bekend als de" spirit molecule", is een krachtige hallucinogene stof die een out-of-this-world reis kan veroorzaken. Tegelijkertijd, wanneer genomen in microdoses, is DMT gekend om een gevoel van te veroorzakenzelfvertrouwen, kalmte en optimisme.

Je kunt DMT snuiven, verdampen of roken in een pijp.

 1. Mescaline

Heersende microdosis: 1 gram gedroogde peyote cactus of 3-5 gram gedroogde San Pedro cactus

Mescaline komt van nature voor in de peyote en San Pedro Cactussen. In hoge doses is het een krachtig hallucinogeen. Bij microdosering helpt het de stemming, focus en een algemeen gevoel van welzijn te verbeteren.

Samenvatting

Microdosering is een relatief nieuwe trend met meerdere protocollen voorgesteld door niet-professionele onderzoekers en psychonauten die experimenteren met microdosering in het dagelijks leven en hun resultaten online delen.

Microdosering van psychedelische stoffen kan een betere, gezondere manier bieden om te verminderenlijden en genezen van mensen in de huidige wereldwijde geestelijke gezondheidscrisis. Psilocybine en LSD staan bovenaan de microdoseringslijst met andere belangrijke stoffen die volgen.

Meer Stammen

Aanbevolen soorten

Welkom bij StrainsList.nl

Ben je minstens 21?

Door deze site te bezoeken, accepteert u de gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid.