Vijf Beroemde Bekroonde Cannabissoorten

Er zijn een ongelooflijk aantal cannabis soorten in de buurt, duizenden van hen. Echter, sommige zijn zeker beroemder dan anderen en anderen zijn populairder. Een manier om soorten te onderscheiden is om te kijken naar de prijzen die ze hebben gewonnen. Er zijn echter weer veel soorten die prijzen hebben gewonnen.

Uiteindelijk zal de ideale cannabis soort voor een persoon een behoorlijke keuze zijn. Het hangt ervan af welke effecten de persoon zoekt. Echter, prijzen zijn zeker een goede plek om te beginnen en in het bijzonder, degenen die de Cannabis Cup hebben gewonnen. Hier nemen we je mee door vijf van de beroemdste bekroonde soorten, en hopelijk helpt het je om de juiste voor jou te vinden.

Super Lemon Haze

Super Lemon Haze heeft de High Times Cannabis Cup twee keer gewonnen, evenals de eerste prijs op de IC420 Growers Cup. Het is een klassieke sativa soort die prijzen won in zowel 2008 als 2009, waardoor het een van de slechts twee soorten is die back-to-back Cannabis Cup heeft gewonnen. De andere soort die dit deed was Super Silver Haze, een ouder van Super Lemon Haze, die won in 1998 en 1999.

Super Lemon Haze heeft een zeer hoog THC-gehalte van ongeveer 22% en het is een echte Amsterdamse originele soort. Het werd gemaakt door de beroemde Green House Seed Company en werd al snel bekend om zijn intense citroen geuren en smaken.

De citroen is te wijten aan het terpeen limoneen, waarvan velen denken dat het ook een opbeurend effect heeft. Citroen is echter niet de enige smaak van de soort en is niet zo scherp als de naam doet vermoeden. Het is ook vrij zoet, waardoor het een waar genot is om te roken.

De high van Super Lemon Haze is energiek en sociaal, wat betekent dat het geweldig is voor gebruik overdag en voor het helpen bij vermoeidheid, angst en stress. Naast het feit dat sociaal, het kan ook helpen degenen die lijden aan stemmingsstoornissen zoals chronische depressie, PTSS en/of angst.

Skunk #1

Skunk #1 is een van de meest invloedrijke cannabissoorten aller tijden. Het is beroemd om zijn genetica en velen beschouwen het als een van de beste echte hybriden van het moderne cannabis Tijdperk. Ze is licht indica-dominant, met ongeveer 65% indica, en het is een kruising van Afghani, Mexican Acapulco Gold en Columbian Gold genen.

Onder de vele prijzen die Skunk #1 won, bevinden zich de eerste plaats in de High Times Cannabis Cup (Cultivator ' s Choice) in 1998, de beste algemene soort tijdens de AMEC Cup 2009 en de Soft Secrets soort van het jaar in 2013. Skunk is nu bekend geworden om zijn potentie en de term "skunk" is synoniem geworden voor soorten die krachtig en scherp zijn.

Voordat Skunk #1 werd ontwikkeld, werd cannabis bijna altijd ingezaaid en zagen de toppen er niet geweldig uit. Voorafgaand aan haar bestaan, was er geen hybride soort die cerebrale effecten leverde en in slechts acht weken een hoge opbrengst aan dese toppen produceerde.

De high van Skunk #1 is energiek van begin tot eind en velen vinden dat het hun creativiteit verhoogt. Het kan helpen bij stress en dankzij de potentie, is het zeker dat je honger hebt. Zoals de naam al doet vermoeden, ruikt het krachtig, dus zorg ervoor dat je dit in gedachten houdt voordat je je joint aansteekt.

Jack Herer

Deze soort is vernoemd naar de cannabisactivist, auteur en "Emperor of Hemp" Jack Herer, en ze is net zo beroemd als haar naamgenoot, zo niet meer. De soort heeft ongelooflijk elf prijzen gewonnen dankzij haar hoge THC-gehalte (24%), interessante smaken en plezierige high. Het werd ontwikkeld door Sensi Seeds in de jaren 80 of 90 en hoewel de exacte genen een geheim zijn, wordt aangenomen dat het het product is van Haze en een kruising van Northern Lights #5 en Shiva Skunk.

De soort heeft een unieke, prikkelende, aardse geur, compleet met hints van citrus, dennen, fruit en kruiden. Het is vooral bekend om zijn vermogen om een heldere high te bieden, compleet met verbeterde focus en energie. Als zodanig is het ook populair bij medicinale gebruikers, met name die lijden aan stress, angst, hoofdpijn, depressie en misselijkheid.

De high begint met een hoofdrust en verspreidt zich dan langzaam over de nek en door de ledematen, waardoor gebruikers zich ontspannen voelen, maar verre van geïmmobiliseerd. Het is een uitstekende soort voor creatieve hersenstorming en visualisatie, en het kan fungeren als een krachtig sociaal glijmiddel. Hoewel het niet veel CBD bevat, is het ook bekend dat de soort helpt bij chronische pijn, maar het is geen goede keuze voor mensen met slaapstoornissen, omdat de gestimuleerde gedachten mensen wakker kunnen houden.

White Widow

White Widow is een van de beroemdste cannabissoorten ter wereld, mede door de waanzinnige hoeveelheid hars die het produceert. Green House Seeds ontwikkelde de soort in Nederland in de jaren 90 als een kruising tussen Braziliaanse indica en Zuid-Indiase sativa landrassen. De soort won voor het eerst de Cannabis Cup in 1995 en heeft sindsdien nog veel meer prijzen gewonnen, waaronder een andere Cannabis Cup in 2014.

Het is een zeer hybride soort en ze heeft THC-gehaltes tot 20%, wat haar een goede keuze maakt voor zowel nieuwkomers als ervaren rokers. White Widow komt in feite in zowel sativa-dominante als indica-dominante fenotypen.

White Widow toppen zijn dik en taps toelopend. Ze hebben een losse en pluizige textuur die gemakkelijk kan worden gebroken, ondanks hun plakkerigheid. De bladeren zijn groen en hebben weinig zichtbare stampers. De toppen zijn echter volledig bedekt met trichomen met een lange steel, wat de soort een witte uitstraling geeft waaraan ze haar naam ontleent. De rook is niet bijzonder smaakvol, maar wel zeer scherp.

De high van White Widow is cerebraal en laat gebruikers functioneel en bewust van hun omgeving. Als zodanig is het geweldig voor gebruik overdag wanneer mensen op zoek zijn naar een energie-boost en in sociale situaties. Het verheft de stemming en kan helpen met taken zoals schoonmaken of creatieve probleemoplossing. In grotere doseringen kunnen er milde psychedelische effecten, zoals visuele vervormingen, en het komt met een milde lichaam buzz.

Noorderlicht

Northern Lights is een andere extreem beroemde cannabis soort die verschillende iteraties van de Cannabis Cup in Amsterdam heeft gewonnen uit 1990. Het is bijna een pure indica soort met 95% die zowel door recreatieve als medische gebruikers wordt genoten.

Er is enige discussie over de oorsprong van de stam. Sommigen zeggen dat het voor het eerst werd gekweekt in Seattle, Washington, USA, maar vervolgens werd gecommercialiseerd in Nederland door Sensi Seeds. Hoe dan ook, het heeft Afghaanse en Thaise genen, en het staat bekend als zeer kalmerend. 

Vanwege zijn kracht wordt Northern Lights vaak aangeduid als een "two hit and quit" soort. Het laat het lichaam aangenaam verdoofd en lui en gebruikers zullen waarschijnlijk op de bank willen zitten en Eten. Tegelijkertijd komt het met een echt gevoel van welzijn en geluk. Sommigen vinden ook dat het hen creatief maakt, maar ze kunnen niet in staat zijn om ernaar te handelen totdat de high is uitgewerkt.

Medicinaal, velen wenden zich tot het Noorderlicht om te helpen met stress, angst, en chronische pijn. Omdat het zo ' n krachtige eetluststimulant is, kan het ook helpen bij eetstoornissen.

Meer Stammen

Aanbevolen soorten

Welkom bij StrainsList.nl

Ben je minstens 21?

Door deze site te bezoeken, accepteert u de gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid.