Microdoseren LSD

Microdosering van LSD is in principe het nemen van minieme doses van de stof. Er wordt beweerd dat het tal van gezondheidsvoordelen heeft, zoals het verbeteren van de stemming en het verminderen van pijn, maar wetenschappelijk bewijs voor dergelijke claims is schaars.

De praktijk van microdoseren bestaat uit kleine doses psychedelische stoffen, namelijk 5-10% van de hoeveelheid die nodig is om een trip te veroorzaken. Genoemde doses worden dagelijks gedurende meerdere dagen ingenomen, met verschillende dagen "uit", afhankelijk van het protocol. Hoewel anekdotische verslagen veelbelovende voordelen voor de geestelijke gezondheid aangeven, zijn er weinig echte studies over het microdoseren van LSD.

Wat is microdosering?

Simpel gezegd, microdoseren is de praktijk van het nemen van kleine doses van alles. In onze context zijn het lage doses psychedelische drugs.

Psychedelica zijn stoffen die een reeks complexe effecten op lichaam en geest veroorzaken, waarvan de meest opvallende visuele, sensorische en auditieve hallucinaties zijn. Enkele veel voorkomende psychedelica zijn LSD, psilocybine paddenstoelen, ayahuasca en DMT.

Dehet eerste bewijs van microdosering dateert uit het begin van de 16e eeuw, met de aantekeningen van een Spaanse monnik die beschrijft hoe Azteken lage doses psilocybine (het actieve ingrediënt in paddo ' s) innamen om koorts en gewrichtspijn te verlichten. Onderzoek rond psychedelica werd gangbaar na de ontdekking van LSD in 1943. Sommigen beweren dat het LSD was die de ontdekking van de dubbele helixstructuur van DNA teweegbracht, samen met extra belangrijke wetenschappelijke doorbraken. Apple-oprichter Steve Jobs heeft beweerd dat hij zijn prestaties en ontwikkelingen te danken heeft aan de effecten van LSD.

De overvloed aan accounts met betrekking tot de enorme voordelen van het microdoseren van psychedelica is nog steeds machteloos tegen de bezorgdheid van de overheid over misbruik, waardoor wettelijke beperkingen blijven zoals ze waren voor de afgelopen 50jarenlang. Daarom is wetenschappelijk onderzoek extreem beperkt en bewijs om het gebruik van microdoseringen van psychedelica te ondersteunen of af te wijzen.

Hoe werkt microdosing LSD

Het microdoseren van LSD omvat LSD doses die zo klein zijn dat ze geen geestverruimende effecten veroorzaken. Deze doses worden meestal routinematig genomen, eenmaal per dag gedurende een bepaalde periode. De exacte hoeveelheid LSD bij microdosering verschilt per gebruiker en protocol. Over het algemeen verwijst microdosering meestal naar een tiende tot een twintigste van een macrodose (recreatief).

Een online enquête uit 2019 onthulde dat de meest voorkomende dosis 10 microgram (mcg) was. Volgens dat onderzoek volgen de meeste microdosers een van de drie microdoseerprotocollen:

* Microdoseren om de andere dag

* Microdosering voor tweeopeenvolgende dagen gevolgd door twee dagen "off"

* Microdoseren op weekdagen en geen enkele dosis op zaterdag en zondag

De meeste respondenten van de enquête zeiden dat ze een week per keer en tot twee jaar microdoseerden. Uit het onderzoek bleek ook dat ongeveer 50% van de microdosers een eigen protocol heeft.

Gezondheidsvoordelen van microdosering

De werkelijke voordelen van het microdoseren van LSD moeten nog worden vastgesteld in een formeel onderzoek. Een van de weinige moderne studies die dit onderwerp onderzoeken, vond geen invloed op de mentale focus.

De meeste geclaimde studies over microdosering van psychedelica zijn niet meer dan online enquêtes met alleen persoonlijke accounts van gebruikers zonder gecontroleerde informatie over hun bron van de stof en hun persoonlijke achtergrond. Dezehet soort informatie, dat als onbetrouwbaar wordt beschouwd, versterkt alleen beweringen over voordelen die slechts het resultaat zijn van een placebo-effect.

Als je bereid bent om te vertrouwen op anekdotisch bewijs en vooronderzoek, kan het microdoseren van LSD verschillende mentale voordelen hebben, zoals::

* Verlichting van depressie

* Verbeteren van cognitieve vaardigheden

* Het verlichten van de symptomen van ADD

* Toenemende energie

* Angst verminderen

* Het verminderen van de effecten van trauma

* Het verminderen van hunkering en hulp bij het overwinnen van verslavingen

* Het verlichten van pijn

* Verlichten van migraine en hoofdpijn

* Verbetering van de slaapkwaliteit

* Verbetering van de zintuiglijke waarneming

· Verbeterencardiovasculaire uithoudingsvermogen

* Het verbeteren van emotionele balans en stemming

Uit een studie uit 2020 bleek ook dat:

21% van de respondenten zei dat ze zich tot microdoseren wendden vanwege depressie

* 7% microdoseerd om angst te verminderen

* 9% microdoseerd om hulp te zoeken voor andere psychische aandoeningen

* 2% microdoseerd om verslaving te verminderen of te stoppen

Tussen de jaren 1950 en 1970, terwijl LSD-onderzoek zeer populair was, werd LSD onderzocht als een middel om mentale aandoeningen zoals:

· Depressie

· Angst

· Verslaving

* Psychosomatische symptomen

Kan microdosing worden beschouwd als middelenmisbruik?

Hoewel er geen specifieke regel is om te bepalen wat middelenmisbruik is, is de Algemenegeaccepteerde definitie is het gebruik van een stof (voornamelijk voorgeschreven of illegale drugs en alcohol) in overmatige hoeveelheden of voor andere doeleinden dan oorspronkelijk bedoeld, op een manier die het goede functioneren van een persoon verstoort.

De DSM-5, 5e editie van het wereldwijd geaccepteerde psychologische "handboek", definieert hallucinogene middelenmisbruik als "een problematisch patroon van gebruik van hallucinogene middelen (anders dan fencyclidine) dat leidt tot klinisch significante stoornissen of nood zoals gemanifesteerd door twee van de volgende, die zich voordoen binnen een periode van 12 maanden.”

Volgens deze twee definities voldoet het microdoseren van LSD niet aan de voorwaarden voor middelenmisbruik, omdat het wordt beoefend voor het welzijn, en voornamelijk vanwege de kernkarakteristiek – minieme doses. Toch,psychedelica worden in de meeste landen nog steeds als illegale drugs beschouwd, ondanks het toenemende bewijs van hun potentiële voordelen bij de behandeling van tal van aandoeningen.

Risico ' s en verslaving

Het microdoseren van LSD heeft nog geen noemenswaardige risico ' s of een potentieel voor misbruik. Studies bij knaagdieren hebben echter aangetoond dat dagelijkse lage doses LSD gedurende een periode van enkele maanden resulteerde in de volgende bijwerkingen:

· Agressie

* Hyperreactiviteit

* Verminderd vermogen om plezier te voelen

dit alles duurde enkele weken.

Sommige psychedelische drugs, waaronder LSD, hebben een impact op serotoninereceptoren, die mogelijk het serotoninesyndroom kunnen veroorzaken, wat resulteert in tremoren, spiertrekkingen en hyperthermie.

LSD, vooral in zeer kleine doses, isalgemeen beschouwd als niet-verslavend, en er is geen bewijs van middelenmisbruik geassocieerd met LSD.

Andere bijwerkingen

Een enquête uit 2019 over het gebruik van LSD heeft een vijfde van de respondenten negatieve bijwerkingen gemeld, meestal psychologisch.

In studies over knaagdieren en andere studies is aangetoond dat microdoses van LSD:

· Verdoving

· Migraine

· Frustratie

· Angst

* Ongereguleerde lichaamstemperatuur

· Slapeloosheid

* Race gedachten, slecht geheugen en verwarring

* Verminderde eetlust

· Angst

* Gastro-intestinale problemen

* Verminderde energie

* Slecht humeur

* Verminderde focus

Microdosing LSD vspsilocybine

Net als bij LSD is het microdoseren van paddo ' s ook beperkt. Wat we wel hebben zijn persoonlijke accounts verzameld via enquêtes waarin microdosers van paddo ' s rapporteerden:

* Verzachtende stress

* Verbeterde cognitie

* Verminderde onbedwingbare trek en verslaving

* Verhoogde energie

* Verbeterde visuele en taalmogelijkheden

* Verbeterde productiviteit

* Verhoogd spiritueel bewustzijn

* Verbeterde creativiteit

* Verminderde pijn

* Verbeterde stemming

* Verminderde angst en depressie

Als" bewijs " van hun potentiële voordelen, onderzochten klinische onderzoeken in de jaren 1950–1970 het gebruik van psilocybine paddenstoelen ombehandelen:

· Depressie

* Schizofrenie

· OCS

· Alcoholisme

* Autisme spectrum stoornissen

Microdosers van paddo ' s meldden ook negatieve bijwerkingen, zoals:

· Overprikkeling

* Cognitieve interferentie

* Lichamelijk ongemak

* Emotionele problemen

· Angst

Hoewel de Westerse samenleving zich relatief recent bewust wordt van enkele van de voordelen van psychedelica, hebben oude culturen over de hele wereld ze al duizenden jaren gebruikt als onderdeel van religieuze ceremonies en voor hun helende kwaliteiten.

Samenvatting

LSD werd ontdekt in 1943 en is geclassificeerd als een psychedelische stof.

Microdoseren van LSD iseen praktijk die de inname van kleine doses LSD voor een bepaalde periode omvat. Voorstanders van microdosering en anekdotische rapporten geven aan dat dit gezondheidsvoordelen kan opleveren, meestal mentaal, inclusief verbeterde productiviteit en stemming, en verminderde depressie en verslaving.

Dergelijke claims vereisen dat formeel klinisch onderzoek als goed ingeburgerd wordt beschouwd. Helaas zijn de meeste onderzoeken tot nu toe voornamelijk gebaseerd op persoonlijke rapporten van zelfmedicatie. Aanvullende rapporten onthullen negatieve effecten bij het stoppen van microdosering, zoals hyperreactiviteit en verhoogde agressie. Daarom moet het onderzoek naar de effecten van LSD, de risico ' s en voordelen ervan worden voortgezet met gecontroleerde studies voordat we hopelijk met vertrouwen kunnen beweren dat het in feite is wat het wordt beweerd te zijn.

Meer Stammen

Aanbevolen soorten

Welkom bij StrainsList.nl

Ben je minstens 21?

Door deze site te bezoeken, accepteert u de gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid.