Psychedelisch

Psychedelica, of hallucinogene middelen, zijn een subklasse van drugs waarvan het belangrijkste kenmerk hun vermogen is om bewustzijnstoestanden te veranderen, wat bekend staat als een psychedelische ervaring of een "trip". Een psychedelische ervaring omvat psychologische, visuele en auditieve veranderingen van perceptie, met een substantieel veranderde staat van bewustzijn. Psychedelische ervaringen worden door degenen die ermee experimenteren vaak vergeleken met meditatieve, psychodynamische of transcendentale soorten veranderingen van de geest. De primaire en meest gebruikte psychedelica zijn mescaline, LSD, psilocybine en DMT, waarvan wordt beweerd dat ze buitengewone therapeutische effecten hebben, hoewel ze in de meeste (of alle) landen nog steeds verboden zijn en als schedule 1-stoffen worden beschouwd.

De term psychedelisch werd bedacht door psychiater Humphrey Osmond die het in 1957 aan de New York Academy of Sciences presenteerde. Het is afgeleid van de Griekse woorden psyche, wat ziel of geest betekent, en delein wat 'manifesteren'betekent.

Er zijn verschillende soorten psychedelische stoffen. Sommige komen van nature voor in planten zoals schimmels en cactussen. Anderen worden gesynthetiseerd en geleverd in tabletten, vlekpapier, poeders en meer.

Psychedelica worden al duizenden jaren door verschillende culturen over de hele wereld gebruikt vanwege hun mystieke en spirituele effecten. Deze stoffen zijn bestudeerd door wetenschappers, therapeuten en kunstenaars sinds de jaren 1930 en zijn sindsdien verboden onder het Verdrag van de Verenigde Naties inzake psychotrope stoffen, en kreeg een resparked interesse die isgroeien sinds de jaren zeventig.

Welkom bij StrainsList.nl

Ben je minstens 21?

Door deze site te bezoeken, accepteert u de gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid.