Microdoseren Van Slimme Psychedelica

Microdoseren wordt langzamerhand een mainstream fenomeen. Het verschuift van de ondergrondse wereld van psychonauten naar een bredere kring van progressieve wellness-enthousiastelingen.

Wat begon als een esoterische praktijk van een selecte groep maakt geleidelijk zijn weg naar informele gesprekken tussen degenen die bereid zijn om nieuwe manieren te verkennen.

Microdoseren is echter niet verstoken van uitdagingen, namelijk het feit dat de meeste microdoserende stoffen illegaal zijn.

Naast de voor de hand liggende kwestie van het beoefenen van iets dat onwettig is en het risico lopen op boetes, gevangenisstraf of het verliezen van je baan, is er een aanzienlijk gebrek aan uitgebreide wetenschappelijke informatie over microdosering.

De beschikbare informatie is deels anekdotisch en deels gebaseerd op onderzoek dat simpelweg niet wordt uitgevoerd met een volledig wetenschappelijk protocol vanwege voor de hand liggende beperkingen.

Wat is microdosering?

Microdosering is de inname van kleine doses psychedelische stoffen.,hoewel dit ook met veel andere stoffen kan worden beoefend. Een microdosis is meestal 1/10 tot 1/20 van een normale dosis, of 10 tot 20 microgram.

Het doel van microdosering is om te genieten van de positieve effecten van een stof (verbeterde focus, energie en emotionele balans) zonder de negatieve effecten zoals hallucinaties, vervormde perceptie en andere extreme effecten).

Waarom microdose?

Hoewel sommige mensen zich tot microdoseren wenden om hun mentale efficiëntie te verbeteren, zijn er verschillende extra beweerde voordelen aan deze praktijk – de meest voorkomende zijn:

 • Verbeterde focus
 • Verbeterde creativiteit
 • Verzachtende depressie
 • Verbeterde energie
 • Verminderde angst
 • Emotioneel evenwicht
 • Overwinnen van verslaving aankoffie, geneesmiddelen op recept of andere stoffen
 • Verlichting van menstruatiepijn
 • Spiritueel bewustzijn

Microdoseerde Stoffen

Hoewel microdoseren meestal verwijst naar het toedienen van psychedelische stoffen, oefenen sommigen het met compleet andere stoffen.

Sommige van de meest microdoseerde stoffen zijn LSD, Psilocybine (paddo ' s), Dimethyltryptamine (DMT) en ibogaïne. Dit zijn allemaal geregistreerde stoffen volgens het Amerikaanse Ministerie van Justitie, en presenteren enkele extrarisico ' s in de vorm van een "bad trip" en andere negatieve effecten.

Minder vaak microdoseerde stoffen zijn Ayahuasca, Cannabis, Cannabidiol (CBD), Nicotine en cafeïne. 

Verschillende mensen, verschillende doses

Wat voor de meeste mensen effectief een microdosis kan zijn, kan voor anderen een grote dosis blijken te zijn. Hoogsensitieve mensen kunnen een "bad trip" ervaren als de dosis niet geschikt is voor hen. De effecten van LSD zijn vooral moeilijk te voorspellen wanneer het regelmatig wordt ingenomen en zich in het lichaam ophoopt. Bovendien, paddo ' s cannabis en andere planten hebben verschillende niveaus van actieve ingrediëntenafhankelijk van onder andere de locatie en de wijze van groei.

Negatieve effecten van microdosering

Microdosing wordt vaak aangeduid als een zeer gunstige praktijk. Het heeft echter zijn aandeel van uitdagingen en negatieve bijwerkingen om van tevoren te overwegen:

 • Onbedoeld trippen-microdoseren gaat over het verkrijgen van zeer subtiele veranderingen met een licht verbeterd welzijn en mentale mogelijkheden. Als je iets begint te 'voelen', ben je waarschijnlijk te ver gegaan.
 • Onbedoelde bad trip-een bad trip is natuurlijk erger. Het is een algemene onaangename ervaring die trauma uit het verleden kan veroorzaken en de gebruiker zelfs in fysiek gevaar kan brengen als gevolg van hallucinaties.

Als een herinnering - "set en setting" zijnde meest cruciale elementen die een psychedelische ervaring beïnvloeden. "Set" is je emotionele en mentale gemoedstoestand, terwijl "setting" verwijst naar waar je fysiek bent en met wie. De kans op een bad trip neemt toe met onjuiste set en setting.

Vermijd microdoseren als:

 • Je hebt kinderen onder je hoede.
 • Je hebt een reeds bestaande psychische aandoening.
 • U bent gediagnosticeerd met ASS.
 • Je bent kleurenblind.
 • Je hebt een trauma meegemaakt.
 • U voelt zich over het algemeen onwel.

Hoe Microdos te makene

Bepalen Van Uw Dosering

We geven je een gids voor het microdoseren van psilocybine, gewoon om het simpel te houden. Bij het bepalen van uwdosering, Houd rekening met alles wat hierboven vermeld. Uw perceptie mag niet worden beïnvloed door uw dosis. Een microdosis is gericht op sub-perceptuele effecten, zoals een beter humeur en cognitie, maar je moet je over het algemeen nuchter voelen. 

Bij microdosering moet u nog steeds in staat zijn om elke normale dagelijkse taak goed uit te voeren. Als vuistregel moet je begin met het nemen van 0,1 gram psilocybine op de eerste dag. Als de effecten te subtiel zijn, verhoog uw dosering met 0,05 gram per dag totdat u het gewenste resultaat bereikt.

Zoals eerder vermeld, kan je meer of minder gevoelig zijn voor de effecten van psychedelische stoffen. Daarom kan het een paar dagen of enkele weken microdoseren duren voordat u de effecten voelt.

Als u gebruik maakt vanpsychotrope medicijnen, uw serotonine niveaus kunnen worden uitgeput of belemmerd. Het kan dan nodig zijn om uw dosering aan te passen aan 0,5 gram om de effecten te voelen. Als u van plan bent om het gebruik van uw medicijnen te verminderen, zal uw tolerantie voor psychedelische stoffen op natuurlijke wijze afnemen en kunt u de effecten ervaren met een lagere dosis.

Microdoses Voorbereiden

Het voorbereiden van uw microdoses is vrij eenvoudig. Je hebt alleen je champignons en enkele hulpmiddelen nodig om je te helpen een consistente dosering te meten.

 • Een digitale juwelenschaal die meet in tienden (0,1) of honderdsten (0,01) gram
 • Een koffiemolen (optioneel)
 • Lege (facultatieve)medicijncapsules

Begin metbepaal de vorm waarin u uw microdosis wilt innemen. U kunt psilocybine microdoseercapsules kopen die klaar zijn met de exacte dosis die u nodig hebt. Een andere optie is het bereiden van je eigen microdoseercapsules met lege gelatinecapsules die je vult met gemalen paddenstoel. Gewicht gewoon de dosis met behulp van een digitale juwelenweegschaal en vul de capsule.

Zorg ervoor dat uw weegschaal is ingesteld op grammen en dat u "Tarra" gebruikt om het gewicht van de capsule of container nul te maken als u er een gebruikt.

Als je geen fijne molen hebt, kun je gewoon een stuk van de paddenstoel afsnijden en wegen. Snijd en voeg meer kleine stukjes van de paddenstoel toe totdat je de gewenste dosering hebt bereikt. 

Je kunt de stukjes eten die je van je paddenstoel hebt gesneden,of slik ze door met water. Dit vereist iets minder werk, maar heeft een groot nadeel in het feit dat je geen consistentie in dosering kunt garanderen, omdat verschillende delen van de paddenstoel meer of minder psilocybine kunnen bevatten. Een gemalen paddenstoel zal een meer consistente dosering hebben.

Voorbereiden op microdosering

Jezelf voorbereiden voordat je begint met microdoseren is net zo belangrijk als het voorbereiden van de dosis zelf. Het instellen van intenties voordat je aan de slag gaat, zal net zo gunstig zijn als wanneer je je klaarmaakt voor een trip met een psychedelische macrodose. 

Neem de tijd om te begrijpen waarom je microdoseert. Alles wat je nodig hebt is 5 minuten of zo van zelfreflectie voordat u uw microdosis. Neem wat tijd eerste ding in de ochtend om te gaan zitten en in contact te komen metjezelf. Wat is je bedoeling met microdosing vandaag? Is er een specifiek emotioneel of mentaal aspect dat je zou willen aanpakken? Is er iets waar u over wilt nadenken of wilt u uw prestaties optimaliseren? 

Zodra je intenties goed zijn gevormd, schrijf ze op. Probeer ze te formuleren als affirmaties in plaats van als een doel – in plaats van te schrijven "Ik zal me beter voelen en minder angstig zijn", probeer iets als "ik ben kalm en ik voel me verheven en gemakkelijk. Ik erken mijn zegeningen en ik geniet van deze dag."Dit is een vuistregel die wordt gebruikt in levenscoaching en sommige vormen van therapie-focus je intentie op de ervaring die je ervaart –  doen willen hebben, in plaats van wat je niet hebt.

Het belangrijkste is om eenoptimale opname van uw microdosis, neem het op een lege maag, ten minste een uur voor uw eerste maaltijd van de dag. 

Populaire Microdoseerprotocollen

Er zijn een paar bekende microdoseerprotocollen. Het belangrijkste verschil tussen hen is de intervallen, namelijk het aantal " off " dagen-dagen waarop u uw microdosis niet neemt.  Gezonde protocollen adviseren 1-3 vrije dagen tussen doses. 

Dergelijke protocollen worden als best practice beschouwd, omdat ze u in staat stellen de volledige effecten van uw microdosis te ervaren zonder een tolerantie te genereren. De drie meest populaire protocollen die we hier bespreken zijn het Fadiman Protocol, De Stamets Stack en intuitive microdosing.

Het Fadiman Protocol

DeFadiman Protocol is absoluut het meest bekende microdoseerprotocol dat er is. Het werd geformuleerd door Dr.James Fadiman met specifieke vrije dagen om de effecten van dit microdoseerprotocol duidelijk te begrijpen. 

Dit protocol is vooral vriendelijk voor beginnende microdosers, omdat het u in staat stelt om uw toestand bij het microdoseren duidelijk te beoordelen, in vergelijking met vrije dagen. Het bestaat uit een 3-daagse microdoseercyclus die je 4 tot 8 weken of voor onbepaalde tijd kunt volhouden. Een vrije periode van 2 tot 4 weken dient om een opbouw van tolerantie te voorkomen. 

Het protocol is vrij eenvoudig te volgen

Dag 1: 1e microdosis 

Dag 2: overgang (geen dosis, terwijl de effecten worden gemeten)

Dag 3: geen dosis

Dag 4: 2e microdosis gevolgd door nog twee dagen geen dosis tot de3rd dosis en zo.

Meer Stammen

Aanbevolen soorten

Welkom bij StrainsList.nl

Ben je minstens 21?

Door deze site te bezoeken, accepteert u de gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid.