Humuleen-het verstrekken van aroma ' s van aarde, hout en kruiden

Op deze pagina vind je een lijst van cannabis soorten die humuleen bevatten. Humuleen is een terpeen die veel voorkomt in hop en het geeft bieren hun smaak en aroma van aarde, hout en kruiden. Als zodanig wordt vaak gezegd dat humuleen-dominante cannabissoorten dezelfde kenmerken hebben. De terpeen dankt zijn naam aan Humulus Lupulus, ook bekend als de hopplant.

Humuleen wordt echter ook al honderden jaren gebruikt in Oosterse geneeskundige praktijken. Modern onderzoek heeft gevonden dat het een effectieve anti-inflammatoire, antibacteriële en eetlustremmer. Het is een vrij algemeen terpeen in cannabis en het lijkt aanwezig te zijn in hogere niveaus in caryofylleen-dominante cannabis soorten.

Humuleen wordt aangetroffen in veel therapeutische etherische oliën, zoals Balsemspar olie, waarvan wordt aangenomen dat het een actieve rol speelt bij het bestrijden van tumoren dankzij zijn vermogen om reactieve zuurstofsoorten (ROS) te produceren. Het heeft ook een rol te spelen in de farmacokinetiek, de studie van hoe het lichaam drugs absorbeert, distribueert, metaboliseert en uitscheiden, aangezien het potentieel om snel door het lichaam te worden verdeeld heeft getoond. Als zodanig geloven velen dat cannabissoorten die humuleen bevatten ook een aantal medisch gunstige eigenschappen kunnen bieden.

Welkom bij StrainsList.nl

Ben je minstens 21?

Door deze site te bezoeken, accepteert u de gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid.