Peyote, ook bekend als Lophophora williamsii, is een zeer kleine, stekelloze cactus met van nature voorkomende psychoactieve alkaloïden, vooral mescaline. Het is inheems in Mexico en het zuidwesten van Texas. Door overmatig oogsten en zijn langzaam groeiende karakter heeft het een plekje verdiend op de lijst van bedreigde diersoorten. De consumptie van Peyote is in de meeste landen illegaal, met uitzondering van ceremonieel gebruik door indianen onder de American Indian Religious Freedom Act.

Peyote heeft een tragere groeisnelheid dan de meeste cactussen en heeft vele jaren (decennia) nodig om volwassen te worden en te bloeien. Zelfgekweekte exemplaren kunnen na 5-7 jaar bloeien.

Archeologische opgravingen in het zuiden van de VS, Mexico en Peru onthulden het ceremoniële gebruik van mescaline-bevattende cactussen gedurende meer dan 6000 jaar. Mescaline is een veel voorkomende stof die voorkomt in een verscheidenheid aan cactussen, waarbij Peyote het hoogste gehalte vertoont. Het gebruik van peyote was wijdverbreid in het hele Azteekse rijk en Noord-Mexico tot de Spaanse verovering, die het ceremoniële gebruik om religieuze redenen beperkte. Tegen het einde van de 19e eeuw verspreidde het gebruik van peyote zich onder indianen in het noorden.

De meeste mescaline in peyote bevindt zich aan de bovenkant van de plant, ook wel de "knop" genoemd, die gedroogd of in een aftreksel wordt geconsumeerd. Van Peyote is aangetoond dat het helpt bij het oplossen van problemen, de creativiteit en het bewustzijn verbetert en het leren verbetert. Het werd van oudsher gebruikt als medicinale plant om verschillende aandoeningen te behandelen, zoals pijn, wonden, huidaandoeningen en slangenbeten.

Welkom bij StrainsList.nl

Ben je minstens 21?

Door deze site te bezoeken, accepteert u de gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid.