Ibogaïne is een stof die is afgeleid van de iboga-plant en wordt gebruikt als een niet-verslavende hallucinogene drug, die volgens sommige onderzoekers kan helpen bij het omgaan met verslaving aan psychoactieve drugs. In de Verenigde Staten is ibogaïne geclassificeerd als een Schedule I-gereguleerde stof. Mengsels met ibogaïne worden gebruikt in spirituele ceremonies en voor medicinale doeleinden door de Bwiti-stam in Afrika.

Studies en experimenten hebben geleid tot de hypothese dat een enkele inname van de plant een volledige stopzetting van de ontwenningsverschijnselen van andere drugs kan veroorzaken, en zelfs de hunkering kan verminderen. Dienovereenkomstig werd ibogaïne voorgesteld als een effectief medicijn tegen verslaving aan heroïne, cocaïne, methadon, alcohol en andere drugs met ernstige ontwenningsverschijnselen. Het is ook enigszins effectief gebleken bij het verminderen van nicotineafhankelijkheid en er wordt zelfs aangenomen dat het een hoog psychotherapeutisch potentieel heeft, maar deze beweringen worden allemaal betwist.

Ibogaïne is een alkaloïde uit de indoolfamilie die in medische en niet-medische omgevingen wordt gebruikt om misbruik van opioïden te behandelen. Het is in verband gebracht met het verminderen van ontwenningsverschijnselen van opioïden en ontwenningsverschijnselen bij patiënten die geen baat hebben gehad bij andere behandelingen. Het mechanisme ervan is nog niet volledig begrepen. Tot nu toe zijn er geen prospectieve studies gepubliceerd over het effect van ibogaïnebehandeling op drugsgebruik.

Welkom bij StrainsList.nl

Ben je minstens 21?

Door deze site te bezoeken, accepteert u de gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid.