Kanna-extract wordt in Zuid-Afrika al eeuwenlang gebruikt als een traditioneel medicijn door inboorlingen. De plant kan worden gekauwd, tot thee worden gezet of worden gerookt. Traditioneel gebruiken Zuid-Afrikaanse mensen canna-extract om angst of stress te verlichten, hun dorst te lessen, vermoeidheid te bestrijden of voor genezing en spirituele doeleinden.

Europese koloniale boerderijen gebruikten het als een psychotrope stof in de vorm van tincturen (gedrenkt in alcohol of azijn). Tot voor kort bleef de plant grotendeels onbekend buiten Zuid-Afrika. Het begint echter aandacht te krijgen voor de voordelen die het kan bieden (zoals het bevorderen van ontspanning en het verbeteren van de stemming).

Sceletium tortuosum-extract kan werken als een natuurlijk antidepressivum. In klinische onderzoeken meldden mensen die Sceletium tortuosum gebruikten (zoals Zambrin, het meest voorkomende extract op de markt) verbeterde slaap en verminderde stress.

Sommige psychiaters in Zuid-Afrika schrijven Kanna-extract voor aan patiënten met depressies, lichte depressies (dysthymie) en angststoornissen. In sommige gevallen reageerden patiënten beter op Kanna dan op conventionele antidepressiva zoals citalopram.

Volgens traditionele geneeskunde en dierstudies is canna-extract een effectieve natuurlijke pijnstiller. Traditionele beoefenaars wreven kanna op de pijnlijke benen van jagers en boeren, en zwangere vrouwen kauwden erop om hun pijn te verzachten. Ze gaven zelfs Kanna-druppels aan huilende baby's om ze te helpen slapen.

Hoge doses Kanna activeren opioïde receptoren in de hersenen, waardoor het werkt als een efficiënte pijnstiller. In tegenstelling tot voorgeschreven pijnstillers lijkt Kanna echter niet verslavend te zijn. Kanna's actieve stoffen binden zich ook aan de cholecystokinine-receptoren, waardoor honger wordt verminderd, wat kan helpen om overeten te verminderen en obesitas te bestrijden.

Welkom bij StrainsList.nl

Ben je minstens 21?

Door deze site te bezoeken, accepteert u de gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid.