Limoneen - de terpeen die naar citroen ruikt

Als je op zoek bent naar cannabis soorten die limoneen bevatten dan ben je op de juiste plaats. Limoneen is een geurige cannabis terpeen die wordt geproduceerd in de harsklieren van de plant. Zoals je al geraden hebt van de naam, is het verantwoordelijk voor fruitige, citrusgeurstoffen en je vindt het in veel alledaagse items zoals cosmetica of schoonmaakmiddelen die een citroenachtige geur hebben.

Limoneen komt niet in grote hoeveelheden voor in cannabis, het is meestal goed voor minder dan 2%. Er wordt aangenomen dat het terpeen potentiële therapeutische voordelen kan hebben, maar er is niet veel bekend over hoe het interageert met de hersenen en het lichaam. De studies die zijn uitgevoerd zijn gericht op hoge doseringen, veel meer dan zal worden gevonden in cannabis.

De studies hebben echter gesuggereerd dat limoneen kan helpen om stemming te verheffen, stress te verlichten, antischimmeleigenschappen, antibacteriële eigenschappen te hebben, brandend maagzuur en maagreflux te verlichten en de absorptie van andere terpenen en chemicaliën door de huid, het slijmvlies en het spijsverteringskanaal te verbeteren.

Er is ook gesuggereerd dat limoneen antitumoreffecten kan hebben, met name huid -, borst -, long-en hersentumoren. Toch is er veel meer onderzoek nodig voordat iets definitief kan worden gezegd.  

Welkom bij StrainsList.nl

Ben je minstens 21?

Door deze site te bezoeken, accepteert u de gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid.