2C-B, bij feestgangers bekend als 2C, wordt de afgelopen jaren steeds vaker gebruikt op feesten. Het werd oorspronkelijk in 1974 ontdekt door Alexander Shulgin, een Amerikaanse chemicus die ook MDMA ontwikkelde en geïntrigeerd was door de eigenschappen ervan, vooral het vermogen om empathie en andere emoties met psychedelia op te wekken. 2C-B wordt geleverd in de vorm van poeder of capsules en werd in de therapie gebruikt totdat het halverwege de jaren negentig als een schema 1-medicijn werd vermeld.

In lage doses zijn de effecten van 2C-B vergelijkbaar met die van MDMA (empathie, genegenheid, enz.) en naarmate de doses toenemen, worden de effecten meer hallucinerend en vergelijkbaar met LSD. De meeste gebruikers ervaren euforie, visuele hallucinaties en een verhoogd libido. Veel gebruikers ervaren abnormale lachbuien en glimlachen. Bij hoge doses melden gebruikers stripfiguren te zien met zowel gesloten als open ogen.

Bij inslikken of snuiven treedt 2C-B binnen 45-60 minuten in werking en duurt gemiddeld ongeveer 4 uur. Het stimuleert het serotoninemechanisme en volgens sommige onderzoeken kan het de dopaminespiegel licht verhogen.

De bijwerkingen van 2C-B zijn spierspasmen, tremoren, buikpijn, misselijkheid en diarree. Met doses van meer dan 30 mg melden veel gebruikers angstaanjagende hallucinaties, snelle hartslag, brandend maagzuur en hyperthermie.

Welkom bij StrainsList.nl

Ben je minstens 21?

Door deze site te bezoeken, accepteert u de gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid.